• De drijvende kracht achter WDB Engineering is Wouter De Bleeker.

  1995-1999 | De schoolbanken
  Wouter studeerde elektronica aan het VTI in Tielt, met een 7e specialisatiejaar in Meet & Regeltechnieken.  

  1999-2012 | De Belgische ‘begindagen’ van Entropia in België
  Van de schoolbanken rolde Wouter recht de telecomsector binnen en ging in 1999 als een van de eerste en enige werknemers aan de slag bij Entropia, nu een toonaangevende speler in de branche van de critical communication, actief in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.  

  2012- … | Actief als WDB Engineering
  13 jaar lang was Wouter bij Entropia en aan de slag, tot hij besliste om in de zomer 2012 op eigen benen te staan en WDB Engineering op te richten. Wouter blijft echter frequent voor Entropia werken in onderaanneming, maar spits zich ook toe op enkele extra activiteiten, zoals de gsm-technologie, met als specialisatie het installeren van microwave transmitters.  

 • Waarom ervaring van cruciaal belang is, aldus Wouter:  

  "Om efficiënt te werken in mijn sector, draait alles rond ervaring en feeling. Velen kunnen meedraaien zolang alles naar behoren werkt, maar de aap komt pas echt uit de mouw wanneer je gedwongen wordt tot foutzoeken of problem solven.

  Er zijn honderden factoren die een vlekkeloze werking van een installatie kunnen tegengaan: verkeerde programmatie, kapotte modules of connectoren, een (plotse) stoorzender in de buurt, … En het probleem kan bij het verzendpunt liggen, maar ook op het ontvangpunt.

  Hoe langer je meedraait in het vak, hoe sneller je alle opties kan aflopen om tot een oplossing te komen. Been there, done that, heet dat dan zeker?"